Læs mere om Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld föddes år 1938 i Hamburg. Direkt efter sina studier i Paris gav han sig in i modevärlden. Han startade sin karriär med att frilansa som designer i Frankrike, Italien, Storbritannien och Tyskland. Karl har lämnat flera starka avtryck efter sig hos några av de största modehusen - Chloé i Paris, Fendi i Rom samt att han 1983 var med och gav nytt liv till Chanel.  

Stilen kan beskrivas som ultramodern och mycket strukturerad. Den är också känd för sina grafiska symboler som även har blivit hans signaturtecken.

Genom förmågan att förutse, fånga och tolka morgondagens trender fascinerar han alltid. KARL LAGERFELD Footwear har ett genomgående tema med signaturdesignen som syns och är återkommande på alla kläder och accessoarer. Skorna är tillverkade i italienskt premiumläder och material av hög kvalitet.

Som en av världens mest hyllade modedesigner är han välkänd för sin banbrytande design som har sina rötter i hans kosmopolitiska bakgrund.

År 2011 presenterade Karl Lagerfeld en ny kollektion där han erbjöd massmarknaden kläder och accessoarer som var stöpta i lyx och kvalitet, ”affordable luxury” som han själv kallade det.